VIDEO – Bucurestiul va avea luna aceasta CEL MAI LUNG SLIDE URBAN din lume!

Agentiile Artvendo si Media Concept Store au reusit, dupa trei ani de investigari si provocari, sa implementeze in Romania conceptul de „Slide Urban” – cel mai lung si unul dintre cele mai spectaculoase tobogane din lume, avand 330 de metri. La sfarsitul lunii august mii de curajosi sunt asteptati la distractie.

 

Ideea a aparut in urma cu trei ani, cand agentiile au inceput sa investigheze posibilitatea implementarii unui astfel de eveniment in Romania. „Dupa ce l-am vazut realizat in SUA, ne-am dat seama ca este pe deplin fezabil”.

„Astfel, in urma cu doi ani am inceput sa cautam parteneri logisitici din Romania, pentru realizarea «celui mai mare Slide Urban din lume» – City Wave. In primul rand, am cautat un producator roman, de incredere, pe care sa ne putem baza in procesul de constructie si montare a Slide-ului la dimensiunile dorite de noi – 330 de metri lungime, cu 3 culoare a cate 1.5 metri latime”, spun reprezentantii agentiilor, pentru wall-street.ro.

Acestea sunt de fapt si caracteristicile care, spun organizatorii, fac din slide „cel mai mare din lume”.

Urmatoarea mare provocare – locatia

Dupa mai multe luni de cautari in Bucuresti, au reusit sa gaseasca o locatie care sa corespunda tuturor criteriilor obligatorii pentru un astfel de eveniment. Aveau nevoie de:

  1. Topografie – „aveam nevoie de un spatiu urban cu o inclinatie ideala, nu prea mare dar totusi suficienta pentru a facilita o alunecare spectaculoasa si in deplina siguranta pentru participanti”.

  2. Necesarul de spatiu – Slide-ul are aproximativ 2.000 de metri patrati; in plus, este nevoie de un spatiu suplimentar, adiacent, pentru acomodarea si fluxul participantilor.

  3. Alimentarea cu apa – daca in alte tari in care s-a implementat acest proiect s-a folosit alimentarea cu apa din cisterne, „noi suntem mandri ca am reusit un upgrade spectaculos: locatia aleasa este pozitionata deasupra unei magistrale cu apa potabila, astfel incat, in baza unui contract comercial realizat cu ApaNova, am dezvoltat un sistem de alimentare cu apa potabila a Slide-ului”.

  4. Fundalul vizual

„Un proiect pe care noi il consideram impresionant prin premierele pe care le aduce avea nevoie de un fundal vizual pe masura – din acest punct de vedere, Palatul Parlamentului este absolut spectaculos ca aparitie in acest mix de entertainment neconventional. In plus, cele mai multe fotografii, create si distribuite de catre participanti, vor include reperul vizual al Bucurestiului, contribuind astfel la promovarea orasului intr-un mod inedit”, considera reprezentantii Artvendo.

[mashvideo]

Editia City Wave 2016 a devenit posibila si pentru ca, intr-un timp relativ scurt, au reusit sa gaseasca un brand FMCG, lider de piata in Romania, pe categoria lui, care a sponsorizat evenimentul.Bugetul evenimentului este confidential, finantarea proiectului realizandu-se, integral, din surse private. „Responsabilitatea producerii si montarii Slide-ului este a unei companii romanesti, cu experienta vasta pe proiecte similare”.

Cati vizitatori asteapta

Organizatorii asteapta 20.000 de participanti in cele doua zile de eveniment, impartiti pe intervale de acces, fiecare interval avand intre trei si trei ore si jumatate.„Intervalele orare au aparut ca o necesitate, deoarece am vrut ca fiecare platitor de bilet sa benenficieze de o experienta cat mai placuta. Familiile cu copii intre 6 si 14 ani beneficiaza de un culoar special dedicat, in interval orar de dimineata, atat sambata cat si duminica”.