Un roman este EROU in Italia! A intrat intr-o casa in flacari si a SALVAT o femeie fara speranta!

Stefan Lusco, 41 de ani a avut curajul să intre într-o casă cuprinsă de flăcări pentru a scoate de acolo o femeie în vârstă. El se află încă internat în stare gravă la spitalul Santa Chiara din Trento, în secția de dermatologie, cu arsuri la față și la membrele superioare și inferioare definite de medici grave.

 

Condițiile sale se îmbunătățesc, spun medicii, care inițial au dat un prognostic de vindecare de 20 de zile, dar ulterior au spus că va fi nevoie de mai mult timp, informează gazetaromaneasca.ro.

În noaptea de 3 august, Stefan Lusco, disprețuind pericolul, riscându-și viața, a intrat în casa Mariei Pia Inama, 78 de ani, la Roverè della Luna (Trento), salvând-o din flăcările care o cuprinseseră deja, scrie La Voce del Trentino.

Într-un interviu acordat Trentino Tv, românul a spus că nu o cunoaște pe femeie, dar că nu a contat, pentru că ar fi intervenit pentru oricine ar fi fost în pericol. Incendiul a pornit la miezul nopții de la magazia de lemne de la casa bătrânei, Maria Pia Inama, care dormea.

Potrivit primelor informații, incendiul a plecat de la un scurtcircuit. În câteva clipe, flăcările s-au întins în casă, ajungând în camera de dormit și cuprinzând-o complet pe femeia care nu ți-a dat seama ce se întâmplă.

Femeia a fost transportată la Verona la secția de arși, în condiții grave. Dar femeia le datorează viața românului, care a intrat în flăcări, și unui marocan, care a intervenit și el la fața locului, care a suferit arsuri vindecabile în 5 zile. Cei doi locuiau într-o casă lipită de cea a bătrânei.

Consulul onorific al României din Trento, Maurizio Passerotti l-a întâlnit pe cel care a devenit erou. În septembrie, eroul român din Trento va fi vizitat și de ambasadorul de la Roma, George Bologan.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *