Un milionar analfabet a băgat în PUȘCĂRIE un fost ministru: Cu ce l-a turnat / DOCUMENTE

Un nou dosar greu pe masa judecătorilor. Un milionar l-a turnat pe un fost ministru pentru a scăpa cu mai puţini ani de închisoare.

Dosarul penal al DNA Bacau prin care au fost trimisi in judecata Gabriel Berca, fost senator si ministru de Interne, si deputatul Mihai Banu se bazeaza pe un denunt scris de Viorel Rusu, fost sofer la IPJ Bacau, care a ajuns milionar in euro prin afaceri controversate. Viorel Rusu afirma ca i-a dat sume impresionante de bani, in perioada 2010-2012, lui Mihai Banu. Si ca unele sume ar fi ajuns la Gabriel Berca, prin intermediul deputatului, anunţă ziaruldegarda.ro. Milionarul este și semi-analfabet, după cum reiese din denunțul depus la DNA.

Gabriel Berca, fost senator, ministru de Interne, secretar general al Guvernului şi consilier prezidenţial a fost condamnat, joi, de o instanţă a Curţii de Apel Bacău la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea continuată de trafic de influenţă.

„Domnule procuror.

 

Subsemnatul Rusu Viorel domicil în com Margineni, strada Calea Moinesti judetul Bacau,…va aduc la cuno stinta urmatoarele În anul 2009 am se m nt contra-ctul executie lucrari privind construirea unei scoli în com ARDEOANI jud Bacau lucrare estimata la 5,6 mil lei fara TVA. Lucrarile au fost finalizate În lunu octonbre 2010 pe parcursu executiri lucrarilor Primarul Diaconu Victor mo tiva Ca nu iau fost alocate fonduri pentru plata acestora. Pe parcursu executiei lucrarilor deputatul Banu Mihai si senatorul Berca Gabriele mau rugat sa continui lucrarile asiguranduma ca vor face demersurile necesare pentru alocarea fondurilor

Pentru asi exercita influenta in scopu obtineri finantari, Banu Mihai (n.r. scris initial m mic) atît în nume personal cît si în nunele lui Berca Gabriel mia cerut sume d ebani cuantificate în total la 20% din valoarea contractului. În perioaada 2010-2012 iam dat lui Banu îm Total aprocsimativ 270 de mii de Euro. Atît pentru el cît si pentru Berca Gabriel suma de 150. 000 lei am dato sub pretextu achizitionari unui teren iar difere nta ches. cu toate acestea SC Conex trust nu si a incasat contravaloarea lucrarilo in totalitate. Lucrarile au fost achi tate abia în anl 2014 ca urmare a unei hotarâri de guvern în care sa achitat arieratele“, aşa arată denunţul lui Viorel Rusu, conform sursei citate.

media-146933407581055400

media-146933411214039600


Comments

Un răspuns la „Un milionar analfabet a băgat în PUȘCĂRIE un fost ministru: Cu ce l-a turnat / DOCUMENTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *