Presedintele Frantei inaugureaza astazi noua FABRICA DE ELICOPTERE Airbus de la Ghimbav!

 

„Am și mândria de a face parte dintr-o echipă care va lucra în viitor, care lucrează pentru viitor și care va fi implicată în fabricația acestei noi mașini care se cheama H215, care reprezintă un progres tehnic evident”, spune Gabriel Ciornei, director operațional, citat de digi24.ro.

Fabrica are acum 50 de angajaţi, dar în următorii patru ani, numărul salariaţilor va ajunge la 350. Anual, la Ghimbav vor fi asamblate 15 elicoptere. În rest, aici vor fi reparate şi modernizate alte modele de elicoptere.

„Este o investiţie strategică a grupului Airbus Helicopters. Avem o întreagă istorie, să spun fructuoasă, între Airbus Helicopters şi România, cu elicoptere produse sub licenţă de peste 40 de ani. Vrem să continuăm acest aparat modern: H215, cu un consum scăzut, uşor de întreţinut şi extrem de fiabil. Există o piaţă mare de desfacere pe care acest tip de elicopter o poate cuceri. Putem spune că este un aşa-zis Jeep al elicopterelor”, a declarat Serge Durand, directorul general al Airbus Helicopter Industries.

14348776_305451906489020_1868191209_n

Airbus H215 este un elicopter multirol, folosit în special în domeniul apărării şi poliţiei.
Vezi aici Video:

Elicopterul poate transporta până la 22 de pasageri şi poate fi adaptat pentru transport în regim VIP. La dezvoltarea proiectului H215 participă companiile româneşti IAR, Aerostar, Aeroteh şi Turbomecanica. În fabrica de 10 mii de metri pătraţi s-au investit 50 de milioane de euro.