Bianca Vanessa Andreescu are lumea tenisului la picioare, după un turneu în care, pur şi simplu, a măturat cu adversarele sale, indiferent de faima şi experienţa acestora.

Bianca Vanessa Andreescu are lumea tenisului la picioare, după un turneu în care, pur şi simplu, a măturat cu adversarele sale, indiferent de faima şi experienţa acestora.

În final cu Angelique Kerber, chiar dacă cele două jucătoare au fost despărţite de 13 ani, cel puţin în primul set, diferenţa uriaşă de experienţă în favoarea nemţoaicei nu s-a văzut deloc. Din contra! Puştoaica de 18 ani a început ca din tun, cu tupeu, cu break pe care imediat l-a şi consolidat pentru 2-0.

Acest break s-a dovedit a fi decisiv, fiindcă de aici s-a mers pe serviciu, astfel că Andreescu s-a impus cu 6-4.

Un meci pe muchie de cuţit a continuat şi în setul doi în care, din nou, singurul break a făcut diferenţa. La 2-1 pentru Kerber, Andreescu şi-a pierdut serviciul, aşa că, de această dată, setul i-a revenit lui Angie: 6-4.

În decisiv, s-a început cu patru game-uri pe serviciu. La 2-2 însă, prima care a cedat a fost Andreescu. Kerber a condus cu 40-15 şi a valorificat a doua minge de break: 3-2! Andreescu însă nu doar că n-a dezarmat, dar imediat a răspuns printr-un re-break, la 15: 3-3.

Cu moralul la cote înalte, Bianca s-a dezlănţuit în game-ul următor pe care l-a luat la zero: 4-3. Entuziasmată, puştoaica de 18 ani a zburdat, pur şi simplu, pe teren, reuşind imediat şi un break: 5-3!

La acest scor însă, emoţiile au copleşit-o pe Andreescu. Aceasta a servit pentru a închide setul şi a lua trofeul, a avut două minge de meci la 40-15 şi încă una la deuce#1, dar le-a irosit pe toate cele trei! În loc ca Andreescu să ridice trofeul deasupra capului după un 6-3 în decisiv, Kerber a făcut break şi s-a apropiat la 5-4.

Din nou însă, Andreescu a surprins prin maturitatea incredibilă pe care a arătat-o la doar 18 ani. În loc să aibă o cădere, Bianca s-a luptat incredibil şi, în game-ul următor, a făcut break la 30, devenind campioană la Indian Wells!

Graţie acestui succes fabulos, canadianca va urca de pe locul 60 până pe 24 în clasamentul care va fi publicat, astăzi, de WTA! Kerber va ajunge pe 4, în condiţiile în care o victorie la Indian Wells ar fi propulsat-o pe 3, peste Simona Halep!