Veste bună pentru angajați: patronii le dau tichete cadou pentru rechizitele copiilor

Patronii vor să ofere angajaților tichete cadou cu care se pot cumpăra rechizite și haine pentru începerea noului an școlar. Valoarea medie a tichetelor cadou cu această destinație este estimată la 200-250 lei/copil/angajat și se vor oferi în luna septembrie.

Astfel de tichete cadou pot fi acordate de către instituțiile private din toate domeniile de activitate și se oferă din bugetul de cheltuieli sociale. Totodată, sunt scutite de contribuțiile patronale și sunt deductibile fiscal în limita a 2% din fondul de salarii.tichete-cadhoc

„În ultimul timp, putem observa o atenție mărită a angajatorilor față de pachetul de beneficii extra-salariale, iar avantajele se extind de la angajați la copiii acestora, până la gradul de educație la nivel național, pe termen lung”, a afirmat un director general al unuia dintre cei mai importanți emitenți de tichete valorice din țară.

În România, ocaziile cu care se acordă tichete cadou din fondul de salarii sunt evenimentele tradiționale: 8 Martie, Paște, 1 Iunie și Crăciun. Mai nou, a atras atenția angajatorilor și începerea școlilor, a grădinițelor sau a zilelor de naștere sau onomastice ale angajaților.

În Franța, spre exemplu, tichetele Cadhoc se oferă și cu ocazia căsătoriei unui angajat sau a venirii unui nou membru în familie, informează Ziarul Libertatea.