TOP 5 BANCI DIN ROMANIA CARE TE FURA PE FATA: SCOTI MAI PUTINI BANI DECAT DEPUI!

Daca pentru depozitele in lei mai gasesti si ceva bonificatii, pentru cele in euro balanta inclina preponderent catre pierdere.

 

Pe baza portalului financiar finzoom.ro, care a lansat saptamana aceasta conceptul de dobanda anuala efectiva pentru depozite (DAED), se poate face un clasament al bancilor care au cele mai mici dobanzi si care percep cele mai mari comisioane facand astfel negative castigurile atat pentru economisirea in lei, cat si cea in euro, informeazaeconomica.net.

Astfel, daca aveti economii in lei, mai mici de 50.000 de lei, feriti-va de ING Bank si Unicredit, bancile cu cele mai mici dobanzi din piata si comisioane de administrare a contului curent printre cele mai piperate. ING Bank ocupa primul loc in sens negativ din punct de vedere al DAE la depozitele de economii in lei.

Si nu neaparat din cauza dobanzilor acordate (desi este prima institutie de credit care pentru sumele mari de bani a plafonat dobanda la 0%), cat din pricina comisioanelor. In cazul Unicredit, cea de-a doua banca cu minus in depozite, situatia se cumuleaza: dobanzile cele mai mici din piata coroborate cu un nivel mediu al taxelor si comisioanelor contribuie concertat.

Randamentele depozitelor in euro sunt si mai mici, bineinteles din cauza dobanzilor la nivel european, care sunt deja negative de aproape un an de zile. Si aici il regasim pe Unicredit, OTP si Bancpost printre bancile cu castig real net negativ. Astfel, pentru un depozit de 5.000 de lei plasati pe 12 luni la unele banci din Romania poti sa incasezi o pierdere intre 1,51 lei si ceva peste 14 lei. Pentru aceeasi suma plasata in echivalent euro, pierderile sunt cuprinse intre 3,4 si 10,32 euro.


Comments

3 răspunsuri la „TOP 5 BANCI DIN ROMANIA CARE TE FURA PE FATA: SCOTI MAI PUTINI BANI DECAT DEPUI!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *