Ruşii testează arme radioelectronice. Ce sunt şi cum acţionează aceste arme

Ruşii au creat şi testat cu succes primele modele ale unei noi arme radioelectronice, care nu are analog lume, informează portalul Sputnik.

Un anunţ în acest sens a fost făcut joia trecută pentru RIA Novosti de către reprezentantul oficial al companiei „ArmHitech-2016“.

Primele modele ale noii arme radioelectronice au fost prezentate luna trecută, în cadrul unui eveniment cu uşile închise organizat de Ministerul rus al Apărării.

„Avem primele modele ale acestui tip de armament, care şi-a demonstrat deja eficacitatea. Este vorba despre modele absolut noi, fără pereche în ţară (Rusia, n. red.) şi în lume“, a declarat sursa citată de RIA Novosti.

Potrivit sursei sus-menţionate, principala caracteristică a noii arme rezidă în capacitatea acesteia de a neutraliza tehnica inamicului fără a recurge la mijloace tradiţionale de distrugere. Mai exact, arma îşi atinge scopul folosing energia.

„Este vorba de o acţiune fizică indirectă asupra aparaturii de bord a avioanelor, a dronelor. Totodată, arma neutralizează armamentul de mare precizie“, a explicat reprezentantul oficial al „ArmHitech-2016“.