Pasare RARA in Romania! Dupa ce a transformat o comuna saraca intr-o PERLA invidiata de toti, A FOST ALES PRIMAR intr-un oras insemnat al tarii!

Un candidat independent care s-a remarcat ca primar în mediul rural, reuşind o transformare totală a comunei sale, a fost ales acum să conducă un oraş cu 40.000 de locuitori.

Fostul primar din comuna constănţeană Peştera, Valentin Vrabie, a fost ales acum la oraş, în Medgidia, cu peste 50% din voturile exprimate. Candidatul independent a câştigat lupta din acest oraş constănţean, pe locurile 2 şi 3, la mare distanţă, fiind Marian Odor (PNL) şi Luminiţa Vlădescu (PSD).

„Am avut o campania grea, urâtă, am crezut că aici e un nivel superior al bunului simţ, al inteligenţei, al proiectelor, al viziunilor. Însă, am dat aici de grupuri de interese care aveau doar propriile strategii de a rămâne la putere, de a duce Medgidia în direcţia în care …. acum, să spunem, oraşul este pe marginea prăpastiei. [Medgidienii] aveau nevoie de schimbare de 26 de ani, dar astăzi, pe 5 iunie, s-a întâmplat. O să îi reprezint cu cinste şi demnitate ori de câte ori va fi nevoie şi la orice nivel va fi nevoie”, a spus el imediat după câștigarea alegerilor, într-un clip postat pe Youtube.

Primarul a spus că primul lucru pe care îl va face este să le explice celor din Medgidia cum a fost prăduit acest oraș în ultimul sfert de secol. El spune că în Medgidia serviciile, educația, sănătatea sunt de proastă calitate, la prețuri exorbitante, acesta fiind unul dintre principalii factori care au dus la sărăcirea bugetului local. Vrabie spune că edilii dinaintea sa au lăsat în urmă un dezastru, dar adaugă că nu se va simți acest lucru, deoarece strategia sa a ținut cont și de această ”secătuire” previzibilă a fondurilor locale.

Minunile din Peştera – şomaj aproape zero, susţinerea educaţiei, ferme multe, mediu curat

Vrabie a decis să părăsească PSD în 2009 şi a reuşit să convingă întreg consiliul local al comunei Peștera să facă acelaşi lucru.

În Peștera, metrul cub de apă costă un leu. Oamenii de aici nu plătesc gunoiul, întrucât salubrizarea e gratuită. Pe străzi, ai parte de internet wireless la viteză bună. Comuna e aproape lipsită de șomeri. Din 2008 până astăzi, numărul acestora a scăzut de la 320 la sub 20. Unde lucrează oamenii de aici? Cei mai mulți dintre ei sunt angajați la cele 11 ferme mari din comună. Fosta fermă comunistă a fost pusă din nou pe picioare de câțiva investitori ademeniți în sat de primar.

Primarul și ajutoarele sale au avut grijă și de mediu, iar investiția lor i-a ajutat chiar să facă economii pe termen lung. Perdeaua forestieră înființată a dat rezultate „fantastice”. De când a fost plantată păduricea, nu s-au mai cheltuit bani pentru deszăpeziri.

Însă nimic nu este mai important, în Peștera, decât educația. Vechea școală a fost modernizată și una nouă a fost ridicată alături. Puștilor de primară și generală, 460 la număr, le-au fost cumpărate biciclete. Absolut toți elevii au primit, de ziua copilului, tablete. Cei 200 de copii care fac zilnic „naveta” la liceu au parte de transport gratuit. Adolescenții din comună care iau la facultate au transportul și cazarea asigurate de primărie. Rezultatul? Abandon școlar zero și creșterea numărului de studenți de la 3 în 2008 la 21 în 2015. Și asta pentru că primarul crede că toate eforturile acestea nu ar avea sens fără educație. „Degeaba faci drumuri, dacă merg pe ele oameni needucați. Investind în educaţie, trebuie să ai răbdare 6-7 ani. La mine abia acum au început să se vadă rezultatele”, concluziona el într-un interviu acordat, anul trecut, celor de la Ştirile Pro Tv.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *