Orice Roman Se Muta In Acest Oras Primeste Casa Gratis Si Un Salariu De 1200 De Euro. Iata Conditiile Pe Care Trebuie Sa Le Indeplinesti…

O adevărată utopie: orășelul unde nu există criminalitate, șomaj și salariul minim este de 1.200 euro
Nu o să îți vină să crezi, dar există un orășel deosebit care este descris ca fiind o „utopie socialistă”. Aici nu există poliţie, criminalitate, șomajul este redus şi locuitorii au libertatea de a-şi construi casele unde doresc.
Sună ca scos dintr-un roman SF, nu?

Însă, și spre surprindere noastră, acest orășel chiar există. Marinaleda se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania şi acolo locuiesc în jur de 2.750 de cetățeni,  informează The Mirror.

Marinaleda este descris adesea ca unul dintre cele mai prospere orașe din lume. Orășelul este situat în valea Campina, în mijlocul unor coline cu plantaţii de măslini şi câmpuri de grâu.

Localitatea este condusă de către Juan Manuel Snachez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de Robin Hood spaniol. Acesta conduce orășelul Marinaleda încă din anul 1979. „Trebuie să ne regândim valorile, ca societate de consum, precum și valoarea pe care o acordăm banilor, egoismului și individualismului.

 

Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca această experiență să se extindă în întreaga lume”, declară  Juan Manuel Snachez Gordillo. În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toți cetățenii (2650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1.200 de euro pe lună.

De asemenea, este bine de știut că românilor are doresc să se mute acolo li se oferă o casă gratis. Condițiile sunt următoarele: să o construiască singuri şi să fie rezidenţi ai acestui orășel timp de cel puţin doi ani.

Guvernul din Andaluzia, regiunea de care aparţine satul, oferă gratuit materialele necesare pentru construirea locuințelor, mai notează The Mirror.

Totodată, cetățenii care vor să-şi construiască o casă sunt ajutaţi de arhitecţi, dar au sprijin și din partea unor muncitori.


Comments

4 răspunsuri la „Orice Roman Se Muta In Acest Oras Primeste Casa Gratis Si Un Salariu De 1200 De Euro. Iata Conditiile Pe Care Trebuie Sa Le Indeplinesti…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *