O mamă iubitoare ar face orice pentru copiii ei, și Mary Ann Webster (Bevan după căsătorie) nu este o excepție de la această regulă: ei nu i-a fost frică să devină un obiect de ridiculizare sau să sa-si schimbe aspectul neobișnuit. Avea un scop – de a-și hrăni copiii, făcând tot ce-i sta in putinta. Maria a trebuit să învingă cruzimea, batjocura și insultele de la oamenii care doreau să vadă „cea mai urâtă femeie din lume”.

O soartă dificilă

Viața lui Mary era destul de obișnuită. Ea s-a născut la Londra intr-o familie mare și săracă. A trebuit să înceapă să lucreze foarte devreme și a fost asistentă medicală într-un spital. Maria a fost o doamnă foarte atractivă care a visat să aibă propria familie . Visul său s-a împlinit: la vârsta de 29 de ani, s-a căsătorit cu Thomas Bevan și a dat naștere la 4 copii.

Mai târziu, Mary a început să se confrunte cu probleme de sănătate: ea a suferit de migrene și dureri musculare și articulare. Doctorii nu au putut înțelege ce se întâmpla. Dar nu a avut timp să se concentreze asupra sănătății ei, deoarece familia ei avea nevoie de ea.

Boala se dezvăluie.

Mary a suferit un alt simptom: o creștere anormală a fetei și o distorsiune. Tânăra doamnă Bevan s-a transformat într-o creatură care doar puțin seamănă cu o femeie.

Această boală se numește acromegalie , o tulburare neuroendocrină care are ca rezultat o cantitate în exces de hormoni de creștere în organism, ceea ce duce la mărirea țesuturilor moi si a organelor interne. Boala este adesea însoțită de dureri de cap și dureri musculare. În cele mai multe cazuri, acromegalia apare datorită unei tumori benigne, cunoscută sub numele de adenom hipofizar.

Astăzi, medicii pot vindeca această boală cu succes, însă la începutul secolului al XX-lea, Mary se afla într-o situație disperată. În fiecare zi, ea a văzut cum frumusețea ei se estompează.

Un titlu neplăcut și un cec

Dl Bevan își sprijinea întotdeauna soția și a stat lângă ea, dar destinul său avea alte planuri . După 11 ani de căsătorie, a decedat, iar Maria a devenit văduvă cu 4 copii și aproape fără bani.

După decesul soțului ei, Mari a acceptat orice treabă pe care ar fi putut să o faca pentru a putea sa-si hrănească și să-si îngrijească copiii. Cu toate acestea, nu i sa oferit o slujbă bună datorită aspectului ei, iar oamenii de pe stradă obișnuiau să o insulte și să se distreze pe seama ei. Deci, fiecare zi de lucru a fost o provocare.

Lucrurile se înrăutățeau și mai rău până când Mary a aflat de Concursul celor mai urâte femei din lume. Deci, ea a decis să ia parte la el, deoarece premiul a fost o sumă foarte mare de bani. Ea a reușit să câștige concursul, dar mass-media a început să scrie articole neplăcute despre ea și era foarte greu pentru ea să le citească.

Dar Maria și-a transformat situația într-un venit stabil.

Circuri și spectacole ciudate

În 1920, ea a fost invitată să lucreze în SUA și să apară în show-ul Dreamland al Coney Island. Ea a luat parte la aceste spectacole, unde a trebuit să-și demonstreze talentul, purtând anumite articole de îmbrăcăminte care i-au evidențiat neatractivitatea și masculinitatea.

În aceste spectacole erau și alți oameni cu trăsături neobișnuite: o femeie bărboasa, pitici, giganți și gemeni Siamezi – toți erau ciudați care trebuiau să ii facă pe oameni să râdă sau să simtă că au văzut ceva neobișnuit.

Mary a fost una dintre cele mai populare actrițe din grupul ei. Putem doar să presupunem cât de greu a fost pentru ea să fie un obiect de ras. Dar a învins toate provocările de dragul copiilor ei.

În această imagine, o puteți vedea pe Maria împreună cu copiii ei: fiul ei cel mai mare poartă un costum de marinar, fiul său mai mic are un costum din 3 piese, iar fiicele ei poartă rochițe frumoase.

A petrecut cea mai mare parte a vieții într-un circ. Ea a avut o șansă să se întoarcă în Europa o singură dată, în 1925, când a vizitat Parisul unde a participat la o expoziție.

Din păcate, majoritatea persoanelor care suferă de acromegalie nu trăiesc foarte mult timp. Mary a decedat în 1933, la vârsta de 59 de ani.