Nu e GLUMA: Germania isi pregateste POPULATIA pentru RAZBOI! Faceti REZERVE de apa si mancare!

Germania va adopta un plan de aparare civila, primul de la sfarsitul Razboiului Rece, care include si un apel catre populatie sa faca rezerve de hrana si de apa, pentru mai multe zile, scrie duminica cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung. In luna iulie, un document al Ministerului german al Apararii sublinia amenintarea potentiala a Rusiei, o tara care „a pus la indoiala in mod deschis pacea in Europa”, mai ales dupa anexarea Crimeei in anul 2014, aminteste AFP.

 

Planul, care pune accentul pe prioritatea sprijinirii trupelor de catre civili, subliniaza necesitatea de a consolida capacitatea de gestionare a sistemului de sanatate si soliditatea cladirilor, urmeaza sa fie adoptat miercuri de Guvern, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Un purtator de cuvant al Ministerului german de Interne a confirmat pentru AFP ca Guvernul va adopta o „strategie de aparare civila”, fara a oferi alte detalii.

In eventualitate in care ar avea loc un atac pe teritoriul Germaniei, se recomanda ca tara sa fie „suficient pregatita pentru posibilitatea unei amenintari”, se arata in fragmentele din document citate de ziar.

In luna iulie, un document al Ministerului german al Apararii sublinia amenintarea potentiala a Rusiei, o tara care „a pus la indoiala in mod deschis pacea in Europa”, mai ales dupa anexarea Crimeei in anul 2014.

„Noi trebuie sa incurajam oamenii sa faca aprovizionarea de alimente pentru zece zile” si de apa pentru cinci zile, la o rata de doi litri pe zi de persoana.

Germania, tara a ramas relaxta in chestiunile militare, a aprobat, la mijlocul lunii iulie, noi reglementari, care vor face ca Berlinul sa isi asume un rol militar mai important pe scena internationala.

Armata germana va experimenta prima crestere a investitiilor dupa 1990, punand astfel capat unui sfert de secol de reduceri bugetare de la sfarsitul Razboiului Rece.