Nu au fost teroristi la Revolutie. Ceauşescu a fost CONDAMNAT LA MOARTE de Iliescu şi Roman

Generalul Dan Voinea, procurorul care a condus ancheta în dosarul Revoluţie, spune că, în decembrie 1989, nu au existat terorişti pe teritoriul României, totul fiind o diversiune pornită de Ceauşescu şi preluată de cei care l-au înlocuit.


„Primul care a folosit cuvântul terorişti a fost Nicolae Ceauşescu, în data de 17 decembrie 1989, când s-a referit la manifestanţii din Timişoara şi i-a catalogat ca fiind huligani, iredentişti şi terorişti. Nu au existat terorişti. Toate dosarele cu suspecţii retinuţi atunci ca terorişti au fost verificate de către procurori. Eu am avut 40 şi ceva de dosare… Erau şi străini reţinuţi ca terorişti. A fost o diversiune”, a declarat generalul Voinea, informează Ziare.com.

Acesta mai spune că decizia de condamnare la moarte a dictatorului Nicolae Ceauşescu a fost luată înaintea celebrului proces de la Târgovişte, iar la discuţie au participat Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan sau Gelu Voican Voiculescu.

„Pentru un dictator, indiferent de care dictator e, de stânga, de dreapta, pe talerele astea ale justiţiei n-ai altă pedeapsă decât pedeapsa capitală, deci mie mi s-a parut că acestă pedeapsă este potrivită pentru toate crimele care s-au comis în cei 25 de ani de comunism. Condamnarea la moarte a lui Ceauşescu s-a stabilit în clădirea Ministerului Apărarii Naţionale, în cabinetul generalului Stănculescu, de către Ion Iliescu, generalul Stănculescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Ion Bârlădeanu, Silviu Brucan. A fost sacrificat de către comunişti pentru comunism”, a punctat Dan Voinea.


Comments

Un răspuns la „Nu au fost teroristi la Revolutie. Ceauşescu a fost CONDAMNAT LA MOARTE de Iliescu şi Roman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *