Moartea stranie a lui Vladimir, fiul lui Răzvan Theodorescu. O viperă l-a muşcat pe nesimţite. Singurul semn al victimei: febra puternică

Medicii legişti urmează să stabilească marţi, 11 octombrie, cauzele morţii lui Vladimir Theodorescu, fiul fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, găsit fără suflare de menajeră în casa de vacanţă din comuna argeşeană Corbeni relateaza adevarul.ro

Prietenii şi vecinii din satul Oeştii Pământeni se arată şocaţi de moartea subită a lui Vladimir Theodorescu. 

“Încă nu-mi explic de ce şi cum a fost posibil. Ultima dată am vorbit cu el duminică, pe la ora 13.00-14.00. Fusese la munte, să vadă nişte nişte proprietăţi. Mersese ceva mai mult prin pădure. Mi-a spus că are febră, iar asta i se părea ciudat, fiindcă nu era nici măcar răcit. A spus la un moment dat că bănuieşte că l-ar fi muşcat un şarpe, deşi de văzut, mi-a zis clar că nu l-a văzut. I-am sugerat să meargă la Curtea de Argeş, la spital. N-a luat foarte tare în seamă starea aia de rău, mai ales că era un om puternic, nu ceda oricum, la orice. Cu toate că i-a trecut prin cap că e posibil să-l fi muşcat ceva, sunt absolut sigur că nu s-a gândit nicio clipă că nişte venin l-ar putea răpune. Asta dacă a fost vorba de şarpe. Aşteptăm acum să vedem ce spune Medicina Legală”, a declarat, pentru „Adevărul“, Sorin Pavel, prietenul lui Vladimir Theodorescu.

Avea 42 ani şi era singur

Sorin şi Vladimir erau prieteni buni de câţiva ani, de când fiul lui Răzvan Teodorescu îşi luase în serios rolul de administrator al proprietăţii din satul Oeştii Pământeni. 
“E o chestie tragică pentru mine, ca şi pentru mulţi dintre cei care l-au cunoscut. Eram apropiaţi, împărtăşeam orice… Nu ştiu de ce nu m-a ascultat. Credea că-i trece… Luni urma să vină pe la mine, la pensiune, să bem o cafea. N-a apărut… Seara, pe la 17.00, am văzut că nu mai iese de acolo, de la el, apoi am aflat vestea”, mai spune Sorin. 
Vladimir Teodorescu (42 de ani) nu era căsătorit şi nu avea copii. Oamenii din Corbeni îl ştiu ca pe un bărbat serios şi discret.
 
“Au o casă aici, o vilă, moştenire… Băiatul stătea din când în când în sat. El se ocupa de tot. Trecea şi pe la noi, pe la primărie, să-şi plătească impozitele, sau cu diverse probleme. Pe domnul Răzvan Theodorescu nu l-am văzut însă niciodată pe aici şi nici pe altcineva din familie nu am cunoscut. Eu doar pe el îl ştiu”, a declarat, pentru „Adevărul“, Ioana Văcaru, secretarul comunei Corbeni.
 
Marţi, medicii legişti urmează să stabilească ce a provocat decesul bărbatului şi dacă se verifică ipoteza potrivit căreia moartea sa a survenit în urma unei muşcături de viperă.
 

„Pe frigul ăsta, şerpii sunt la hibernare“

“În România vieţuiesc 10 specii de şerpi, dintre care trei – de vipere. Restul sunt neveninoşi. Doar că pe frigul ăsta toţi şerpii sunt la hibernare de cel puţin două săptămâni. Vipere găseşti, pe vremea asta, doar dacă le cauţi pe sub bolovani. Dar şi aşa, până acum nu este niciun caz confirmat de deces în urma veninului de viperă. La noi trăieşte vipera comună, care până acum nu a făcut nicio victimă. Se poate întâmpla însă şi asta, dacă eşti cardiac sau alergic. Tocmai de aceea, în astfel de situaţii trebuie luate măsuri. Să-ţi faci serul antiviperin nu e o problemă şi nu e imposibil, pentru că nu trebuie făcut în trei minute, ci ai la dispoziţie câteva ore”, a declarat, pentru „Adevărul“, Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.
 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *