Americanul Trey Ratcliff, este un tânar foarte pasionat de drone şi de ce pot filma acestea în timpul unui simplu zbor. Astfel, americanul nu s-a gândit niciodata la repercursiuni sau la faptul că autorităţile nu sunt de acord cu astfel de filmări de tip „spion” şi a lansat o dronă să filmeze viaţa din Beijing, a zonei interzise de autorităţi. Drona a reuşit să filmeze zeci de ore de imagini extraordinare, dar americanul a făcut un rezumat de numai 4,18 minute în care a reuşit să prindă toate imainile şi peisajele uimitoare. Autorul imaginilor din film a trecut de la extaz la agonie în timpul filmărilor deoarece ceea ce făcea acesta s-a dovedit în cele din urmă a fi un lucru chiar periculos şi interzis de autorităţile chineze, scriu cei de la frip.ro

 

Din cauza faptului că anumite zone ale oraşului Beijing sunt restricţionate, drona a fost privită mai mult ca un spion, uimind oamenii pe deasupra cărora trecea. Şi pentru că Trey nu a cerut permisiunea autorităţilor chineze pentru a filma Oraşul Interzis, acesta a fost reţinut şi luat serios la întrebări pentru gestul său. Dar după ce a explicat că intenţiile sale au fost pur estetice, doar pentru a filma frumuseţile oraşului, în cele din urmă a fost eliberat… însă nu înainte de a i se sublinia foarte clar să evite primele două inele ale Beijingului, adică tocmai zona Oraşului Interzis şi împrejurimile acestuia.(VIDEO MAI JOS) De reţinut faptul că, o asemenea filmare realizată în Beijing, nu poate fi făcută decât de un om care are un curaj nebun şi căruia să nu-i fie frică de autorităţile din China.

Imaginile surprinse de dronă sunt filmate în unghiuri foarte largi, panoramice, arătând Beijingul într-o perspectivă cum nu s-a mai văzut. Cine ar fi crezut că în Beijing există o miniatură a Turnului Eiffel sau a catedralei Notre Dame?!! Cu siguranţă după ce veţi viziona acest videoclip, veţi înţelege de ce chinezii sunt un popor aşa de inventiv.

[mashvideo]