Doar 20 de minute pentru a trata hernia de disc! Se întâmplă la Brașov

În doar 20 de minute, pacienții care suferă de dureri de spate și sunt diagnosticați cu hernie de disc, pot scăpa de această suferință prin procedura numită Nucleoplastia, un tratament inedit, practicat la spitalul Sf. Constantin din Brașov.

„Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat și scăderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fără ca pacientul să sufere vreo incizie”, a declarat dr. Mihail Dăncescu, șeful secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov. (inturda.ro)

NUCLEOPLASTIA-POR-FIBRA-OPTICA

Hernia de disc este încadrată în categoria afecțiunilor degenerative ale coloanei vertebrale și se manifestă la nivelul discurilor aflate între vetrebrele coloanei. În prezent, este una dintre cele mai serioase boli de natură neurologică afectând un număr din ce în ce mai mare de oameni, în unele cazuri prezentând o creștere a intensității suferinței produse.

13906693_1045504445527438_1816433925222513208_n

Ani de zile pacienții au respins intervenția chirurgicală clasică fiindu-le teamă de paralizie totală sau parțială. Ultimii ani de cercetare în domeniu au rezultat cu apariția conceptului de chirurgie spinală minim-invazivă.

Aceasta noua tehnică, Nucleoplastia, “a fost folosită până acum în lume de peste 5 milioane de ori și a dat, la cazurile care au avut o indicație operatorie corectă, rezultate bune și foarte bune în 85% din cazuri” spune dr. Gheorghe Crăciun, Director Medical la Clinica de Ortopedie Ortomed „Alex Bucur” din Cluj-Napoca. “Această metodă chirurgicală minimal invazivă se efectuează ambulator, permițând pacientului să părăsească clinica în ziua operației.” Procedeul constă în “plasarea precisă a canulei (acului) în discul intervertebral. Această manoperă se face sub control strict radiologic. Prin această canulă se introduce o sondă specială care prin plastificarea nucleului pulpos (coblațiune și coagulare) reduce presiunea din discul intervertebral, eliberând nervii de sub apasare și reducând sau înlăturând durerile.” (saptamanamedicala.ro)

Nucleoplastia nu necesită anestezie generală, ci locală și este recomandată persoanelor cu hernie de disc uşoară, acele cazuri la care tratamentul medicamentos sau fizioterapia nu-şi mai fac efectul și ca urmare au dureri mari dar nu au nevoie de o intervenţie chirurgicală complicată.

Foarte importantă este vârsta pacienților care aleg această metodă. La cei care au peste 60 de ani, o astfel de intervenție nu este recomandată deoarece „discul vertebral nu mai este elastic, iar interiorul acestuia este uscat. În schimb, lor li se pot face infiltraţii cu alcool şi ozon pentru diminuarea durerilor” spune Bogdan Dorobăţ, medic primar radiologie intervenţională la Spitalul Universitar din Bucureşti. (romanialibera.ro).


Comments

Un răspuns la „Doar 20 de minute pentru a trata hernia de disc! Se întâmplă la Brașov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *