Decizie de ultima ora a guvernului! Primești despăgubiri de 20.000 de lei daca ai acasa un carnet vechi de economii!

Românii care în anii 90 şi-au depus economiile la Casa de Economii şi Consemnaţiuni pentru cumpărarea de autoturisme DACIA vor fi despăgubiţi.

librete-de-economii-cec

 

Decizia a fost luată în urma unei ordonanţe a Guvernului emisă la începutul lunii martie.

Astăzi, fiecare CEC poate ajunge să valoreze 20.000 de lei. Deși legea despăgubirilor există din anul 2007, aceasta nu a fost pusă în aplicare din cauza unor neconformități legislative.

În 2016, Guvernul Cioloș a emis o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că despăgubirile vor fi făcute sub forma unor titluri de stat emise pe numele Cec Bank şi BRD.

În Monitorul Oficial nr. 171 din 7 martie a.c. a fost publicată Legea nr. 19/2016 privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme.

Pentru a intra în posesia titlurilor de stat trebuie să faceţi o adresă către Ministerul Finanţelor Publice şi alte două adrese spre BRD şi Cec Bank. Răspunsul la aceste solicitări ar trebui să îl primiţi în cel mult 30 de zile.

Până acum românii își puteau recupera banii doar în instanță, dar legislația actuală le permite să fie despăgubiți în aproximativ 2 luni de zile. Românii trebuie să pregătească un act de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, precum şi declaraţie pe proprie răspundere că nu au încasat despăgubirea până acum.


Comments

8 răspunsuri la „Decizie de ultima ora a guvernului! Primești despăgubiri de 20.000 de lei daca ai acasa un carnet vechi de economii!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *