De ce murim?! Intrebarea care framanta de zeci de mii de ani oamenirea, ARE IN SFARSIT UN RASPUNS!

De ce murim?! Trecand de explicatiile pe care le ofera religia sau filosofia, intrebarea de ce murim nu a reusit sa nasca prea multe raspunsuri care sa fie conforme cu logica noastra umana, cu ceea ce putem surprinde cu inteligenta cu care suntem inzestrati!
 
 
Intrebarea de ce murim inca bulverseaza lumea, desi este una dintre dilemele care a framantat mereu generatii la rand! Oamenii de stiinta au incercat necontenit sa afle de ce murim, de ce organismul nostru imbatraneste si ajunge sa moara intr-un final!
 
 
 
Ce spun oamenii de stiinta! De ce murim?!
 

Organismele vii imbatrânesc si ajung sa isi consume existenta pentru ca natura nu le poate sustine la nesfarsit, spun oamenii de stiinta.

Una dintre explicatiile acestui fenomen, ar fi ca scopul nostru principal este de a procrea si de a produce viata, astfel ca toate organismele vii de pe Terra sunt programate sa creeze si sa traiasca pana in momentul in care genereaza urmasi. Sigur ca, oamenii, ca fiinte care sunt inzestrate cu inteligenta, aleg uneori sa nu procreeze. Dar cu toate acestea, organismul lor se deterioreaza!

Desi ne diferentiem de celelalte specii de animale sau plante, se pare ca si ele sunt supuse acelorasi cicluri, viata-moarte, pentru ca pana la urma ceasul biologic este cel care decide in cadrul evolutiei.

Celulele ajung sa nu mai evolueze la fel de rapid, inima care bate necontenit incepe sa oboseasca dupa miliarde de batai alerte, simturile incep sa scada, iar companionul nostru suprem, creierul, ajunge sa involueze in loc sa evolueze. Apoi, sistemul nostru osos incepe sa de semne de oboseala si ajunge sa fie insuficient irigat. In plus, excesele alimentare, stresul fizic sau psihic si bolile grave slabesc organismul. Insa totul se intampla ca un lant cazual si fatidic.

Murim pentru ca natura in care traim nu ne mai poate furniza suficiente resurse – cererea fiind din ce in ce mai multa- pentru a ne sustine! Cel putin, asta este explicatia oamenilor de stiinta, care se chinuiesc de ani de zile sa explice aceasta dilema care framanta generatii peste generatii.


Comments

6 răspunsuri la „De ce murim?! Intrebarea care framanta de zeci de mii de ani oamenirea, ARE IN SFARSIT UN RASPUNS!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *