Clinetii unei MARI BANCI din Romania s-au trezit cu conturile goale! La ghiseu li s-a spus ca banii au fost scosi in Miami sau Filipine!

Mai mulţi clienţi ai sucursalei Raiffeisen Bank din oraşul prahovean Mizil şi-au găsit conturile goale atunci când au mers, în ultimele zile, la ATM-ul băncii pentru a retrage numerar. Reprezentanţii băncii le-au comunicat că banii au fost scoşi din Miami sau Filipine.

 

Mai mulţi prahoveni care sunt clienţi ai sucursalei Raiffeisen Bank din oraşul Mizil şi care în ultimele zile au mers la bancomatul sucursalei pentru a retrage bani au descoperit că au conturile golite.

Nicu Stanciu, unul dintre păgubiţi, a povestit că a mers la banca miercuri pentru a retrage o suma de bani, în condiţiile în care ştia că are în cont 2.400 de lei, dar că a constatat că soldul este zero.

„Am mers la banca, la Mizil, am făcut o cerere în care am spus că mi s-au ridicat banii din cont fără acceptul meu, au trimis cererea prin fax la Bucureşti. La mine mi s-a spus că banii s-au ridicat din Filipine. Unor cunoştinţe de-ale mele li s-a spus că operaţiunile de ridicare s-au făcut din Miami”, a spus Nicu Stanciu.

Bărbatul povesteşte că iniţial au fost câţiva dintre clienţii băncii care au constatat lipsa banilor din conturi, dar că, după ce oamenii au discutat între ei, zeci de clienţi au constatat că le-au fost golite conturile.

„La început, am fost vreo patru inşi, nu unul, doi, dar cel puţin astăzi au fost zeci de oameni”, mai spune bărbatul.

Nicu Stanciu a mai afirmat că reprezentanţii băncii le-ar fi spus clienţilor că vor anula cardurile aferente conturilor golite.

Între timp, păgubiţii au recuperat banii de la banca.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au declarat că nimeni nu a depus plângere la Poliţia Mizil prin care să reclame dispariţia banilor din conturi, dar că Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a deschis o anchetă în acest caz.

Nu este pentru prima dată când clienţi din Prahova ai Raiffeisen Bank constată că le lipsesc bani sau bunuri. În anul 2013, doi clienţi ai unei sucursale din Ploieşti ai acestei bănci au reclamat dispariţia unor bunuri şi bani în valoare de aproape un milion de euro din casete pentru valori închiriate la această banca. Bunurile nu au fost nici până acum recuperate.